Gratis verzending boven €100,-
Bijzonder-sieraad-Enschede

Creeer een bijzonder sieraad met materialen en structuren

Bijzondere materialen en structuren maken een sieraad net even anders. Lees snel verder om je te laten inspireren!

Of je nu een bijzonder sieraad wilt laten maken voor jezelf of iemand anders, het begint allemaal met een bouwplan. Je kunt een sieraad namelijk zien als een soort gebouw, dat bestaat uit verschillende materialen en structuren. Laat je daarom inspireren door onderstaande ideeën om je sieraad vanaf de grond op te bouwen. Jij bent de architect van je eigen sieraad!

Structuur

Als je aan de structuur van een sieraad denkt, denk je misschien vooral aan glanzend. Maar er is veel meer mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de structuur van porselein, aardewerk of steen nabootsen. De structuur is bepalend voor de sfeer en uitstraling van het sieraad. Met een fijne structuur krijgt het sieraad een elegant tintje, terwijl je met een grove structuur juist een stoere en brocante look creëert.

Inspiratie uit andere kunst

Wanneer je andere kunstvormen vertaalt naar sieraden, levert dit bijzondere structuren op. Zo kun je inspiratie halen uit de verschillende bouwstijlen: barok, art deco, (neo)classicisme, jugendstil of De Stijl. Kijk bijvoorbeeld naar jouw favoriete tempels, musea of paleizen. Maar niet alleen architectuur, ook beeldhouwkunst, schilderijen, textiel of keramiek kunnen je op ideeën brengen. Hieruit kun je de vormgeving van je sieraad bepalen: abstract en expressionistisch, romantisch of minimalistisch?

Puur natuur

Behalve kunst, vormt de natuur ook een goede inspiratiebron. Denk hierbij aan een schitterende zee, korrelig zand, robuust hout of glinsterende kiezelstenen. Deze elementen roepen levendige beelden op, bijvoorbeeld aan een favoriete vakantiestemming. Wanneer je dit naar voren laat komen in het ontwerp, krijgt je sieraad een aardse en natuurlijk uitstraling. Het samenspel van structuur, vorm, kleur en materiaal kan dan een bepaalde sfeer tot leven wekken.

Unieke vormen

Ook met de vorm kan volop geëxperimenteerd worden. Zo hoeft een sieraad niet per se rond, rechthoekig of vierkant te zijn, of uit een vorm te bestaan. Door met ruimte en verschillende vormen te spelen, kun je bijvoorbeeld meer volume creëren. Daarnaast kun je je creativiteit inzetten en denken aan meer unieke vormen, zoals een diamant, kubus, piramide of spiraal.

Materialisme

Qua materialen kun je tevens alle kanten op. Door verschillende kleurtinten te gebruiken, kun je interessante contrasten tussen licht en schaduw aanbrengen. Net als in de bouwkunst, is het belangrijk dat een sieraad mooi, stevig en functioneel is. De uitstraling is belangrijk, maar het moet ook duurzaam zijn. Je kunt daarom het beste voor hoogwaardige materialen kiezen, zoals edelstaal, goud, platina en zilver.

Ontdek de mogelijkheden

Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Kom dan gerust langs om te brainstormen over jouw idee. Wij van UNI10 staan open voor jouw wensen en denken graag met je mee! Ook kun je een kijkje nemen in ons atelier of onze collectie voor nog meer inspiratie. Welke stijl je ook voor ogen hebt, wij zorgen dat je unieke sieraad werkelijkheid wordt.

Deel dit bericht