Gratis verzending boven €100,-
bijzonder Geschenk-Enschede juwelier en edelsmid enschede

Een bijzonder geschenk zegt meer dan je denkt

Hét moment van samenzijn, familie en naastenliefde komt er weer aan. De tijd van het jaar waar alle aandacht naar je geliefden gaat, wordt natuurlijk nog een stukje mooier met een waardevol cadeau dat je met veel aandacht hebt uitgezocht. Maar de een gaat dit gemakkelijker af dan de ander. En voor sommige mensen weet meteen iets leuks te vinden, terwijl het voor andere geliefden toch een tikkeltje lastiger is iets passends te vinden. Gelukkig kun je met bepaalde cadeaus de plank nauwelijks misslaan.

Wat koop ik?

Wees gerust: je bent echt niet de enige die het ontzettend lastig vindt om het perfecte cadeau te kopen. Een cadeau is dan ook bedoeld als een verrassing, waardoor je niet altijd zeker van je zaak bent. Toch kan het krijgen van een presentje ook heel veel blijdschap naar boven brengen. Wring je niet in honderden bochten, maar kijk vooral naar wat de ontvanger belangrijk vindt en speel hierop in.

Een geslaagde methode

Een bekende en geslaagde methode, is het geven van een cadeau dat iets over iemands eigen persoonlijkheid zegt. Zo vertelt een bekend psycholoog. We doen dit zodat de ander zich meer met je verbonden voelt. En dat is natuurlijk wat we willen bereiken in deze periode. Ga hierbij vooral af op je eigen intuïtie, en schat voor jezelf in wat de persoon zijn of haar voorkeuren zijn. Als de ontvanger van het cadeau ziet dat je moeite hebt gedaan, kan er eigenlijk weinig misgaan.

Unieke cadeaus

Een manier om zo’n persoonlijk cadeau te geven, is door middel van sieraden. Tineke Hessels is edelsmid bij Uni10 en vindt het prachtig om mee te kunnen werken aan een bijzonder cadeau. ‘Sieraden geven iemands persoonlijkheid weer, het is een vorm van expressie. Het geven van een sieraad spreekt een grote waardering uit. Aangezien mensen tijdens de feestdagen graag iets bijzonders voor hun geliefden willen doen, is het erg mooi om hier een rol in te kunnen vervullen. En vergis je niet, we maken echt niet alleen geschikte cadeaus voor vrouwen.’

Voor hem…

Mannen zijn misschien vaker wat praktisch ingesteld, dat betekent niet dat ze alleen maar ‘handige’ cadeaus willen krijgen. Er zijn steeds meer mannen die ook graag sieraden dragen. Tineke: ‘Er zijn daardoor ook meer mogelijkheden. Denk aan een armband of een mooie, simpele ring.’ Maar het aangename kan natuurlijk ook met het nuttige gecombineerd worden. Zo is horloge van goede kwaliteit een waardevol cadeau, en zijn manchetknopen zowel handig als origineel om te geven.

…en voor haar

Dat voor vrouwen sieraden een gewenst cadeau zijn, is voor veel mensen zo klaar als een klontje. Maar niet iedere vrouw is natuurlijk hetzelfde. Tineke: ‘Juist omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, is het mooi als je iets uitzoekt dat écht bij diegene past. Houdt deze vrouw van simpel of juist klassiek? Draagt ze alleen ringen of liever kettingen? Natuurlijk kan een sieraad extra bijzonder zijn als het een symbolische of persoonlijke waarde heeft. Overweeg eens een sieraad te laten maken. In overleg kunnen we bespreken wat je wens is om zo tot een perfect en uniek cadeau te komen.’

Deel dit bericht