Gratis verzending boven €100,-
Sieraad-Enschede edelsmid

Een eigen sieraad ontwerpen? Zo laat je je inspireren!

Wil je een eigen sieraad ontwerpen, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken? Laat je inspireren met deze tips!

Hoe langer je een sieraad draagt, hoe meer het onderdeel van jezelf wordt. Het is dus belangrijk dat je jezelf erin terugziet en een sieraad hebt dat niet snel gaat vervelen. Je kunt een sieraad natuurlijk kant en klaar bij een juwelier kopen, maar nog mooier is het om zelf een sieraad te ontwerpen. Tineke Hessels en haar team van UNI10 kunnen hierbij helpen. Zo ben je verzekerd van een origineel en handgemaakt sieraad dat jouw smaak en persoonlijkheid uitdraagt.

Plan van aanpak

Hoe pak je dat nou precies aan, een eigen sieraad ontwerpen? Zorg allereerst dat het sieraad past bij je levensstijl. Heb je vaak last van knellende ringen, raak je snel sieraden kwijt, zijn er bepaalde kleuren die je veel draagt of ben je gevoelig voor bepaalde materialen? Houd hier dan rekening mee. Voor het ontwerp kun je je laten inspireren door andere sieraden, maar je kunt de inspiratie eigenlijk overal vandaan halen. Denk bijvoorbeeld aan je favoriete kunstwerk, bloem, kledingstuk of gebouw.

Persoonlijkheid uitdrukken

Bedenk wat belangrijk voor jou is en laat dit naar voren komen in je sieraad. Misschien wil je een aandenken aan een bepaalde plek, gebeurtenis of persoon. Of wil je juist uitbeelden wat jouw passie is, zoals muziek, sport of je werk. Met een combinatie van symbolen druk jij precies uit wie jij bent. Sieraden kunnen zo een verlengstuk van je persoonlijkheid worden.

Stijl bepalen

Omdat je een sieraad lang bij je draagt en misschien later zelfs door wilt geven aan je kinderen, kun je beter voor een tijdloos sieraad gaan en je niet te veel laten leiden door trends. Kies daarom een stijl die bij jou past en waarvan je weet dat je het lang mooi zult vinden. Het is zelfs mogelijk om verschillende stijlen te combineren. Houd je het liever simpel en klassiek, strak en modern of voel je meer voor een speels en uniek sieraad? Wil je een verfijnd sieraad, of juist breed en opvallend?

Materialen en stenen

Met de keuze van de materialen leg je de basis. Ga je voor een combinatie van materialen, of kies je voor een materiaal zoals edelstaal, goud, platina of zilver? Wil je een handgemaakte bedel of hanger, schakels, parels of edelstenen? Vervolgens kun je de soort steen bepalen. Wil je een steen met een bepaalde symboliek? Ga dan bijvoorbeeld voor een geboortesteen of laat je favoriete kleuren erin verwerken. Het kan ook dat je een sieraad van een dierbare hebt geërfd of gekregen, dat niet helemaal jouw smaak is. Je kunt dit oud goud dan om laten vormen tot een nieuw sieraad.

Gravure

Een gravure maakt een sieraad extra speciaal. Je kunt ervoor kiezen om sieraden te laten graveren, bijvoorbeeld met een vingerafdruk, hartslag of tekening van een kind. Ook kun je een sieraad laten maken met een tekst in je eigen handschrift of die van een dierbare, bijvoorbeeld een naam, datum of quote. Daarnaast kun je een eigen logo ontwerpen of een tekening van iemand anders gebruiken.

Bijzonder geschenk

Een sieraad is niet alleen een accessoire, maar ook een souvenir. Wanneer je van iemand een sieraad krijgt, is dit een tastbare herinnering die je vaak de rest van je leven koestert. Het is daarom een van de meest bijzondere geschenken om te krijgen én geven. Om het extra persoonlijk te maken, kun je bij UNI10 ook terecht om een sieraad voor een dierbare te laten ontwerpen. Dezelfde aanpak is dan van toepassing, alleen staat de persoonlijkheid van de ontvanger centraal. Vervolgens kun je elk gevoel of elke gebeurtenis laten vereeuwigen.

Deel dit bericht