Gratis verzending boven €100,-
Verlovingsring-Enschede

Hoe zoek je de perfecte trouw- en verlovingsring uit?

Met onderstaande tips kies jij de perfecte trouw- en verlovingsring.

Een trouw- en verlovingsring uitzoeken doe je niet zomaar. Het is een sieraad dat je als het goed is de rest van je leven blijft dragen. Het moet dus tijdloos zijn en niet te trendgevoelig. De ring moet bij je passen en jouw persoonlijkheid en stijl uitdragen, zodat je je ring goed kunt combineren. Daarnaast moet de ring ook goed op je hand passen. Veel dingen om over na denken, dus! Met onderstaande tips kies jij dé perfecte trouw- en verlovingsring.

Kostenplaatje

Een ring kan al snel in de kosten lopen. Denk daarom voordat je een ring gaat uitkiezen eerst na over wat je wilt uitgeven. Het materiaal, gewicht, diamant en eventuele aanpassingen spelen allemaal mee in de kosten. In Amerika is het normaal dat een verlovingsring minimaal drie keer je maandloon kost, maar in Nederland is de grootte van de steen minder belangrijk. Je hoeft niet voor een grote, dure diamant te gaan. Veel belangrijker is hoe mooi de ring is, hoe zuiver, en wat voor kleur het heeft. En natuurlijk hoe goed het past bij je aanstaande.

Vorm van hand

De ring moet niet alleen goed bij de persoon passen, maar ook bij de vorm van de hand en vingers. Een ring komt het mooiste tot zijn recht wanneer deze in verhouding is met de grootte van je hand. Heb je brede vingers, ga dan voor een wat bredere band met een lange steen voor meer lengte. Ook bij korte vingers kan een lange steen de vinger langer doen lijken. Kleinere stenen komen over het algemeen het beste tot hun recht bij smalle handen. Lange, smalle vingers kunnen veel stijlen hebben, maar ovale of ronde vormen staan het beste. En heb je grote handen, ga dan voor een grotere steen.

Personaliseren

Identieke ringen zijn allang niet meer vanzelfsprekend. Steeds meer koppels kiezen ervoor om de trouwringen niet in een matchende set te kopen, maar te personaliseren. Dit maakt een ring extra bijzonder. Je kunt een ring zo aanpassen aan het karakter, de stijl, de vorm van de hand en ook de huid. Ook is het slim om bij het kopen van een verlovingsring alvast rekening te houden met de trouwring die je erbij wilt dragen. Bij de keuze voor een trouwring kun je het beste bij je eigen stijl blijven. Zo kun je gaan voor opvallend, uniek, elegant of juist subtiel.

Duurzame materialen

Geelgoud is een klassieke keuze, die bovendien tijdloos en elegant is. Tegenwoordig wordt vaak voor witgoud gekozen, maar je kunt ook gaan voor een warmere tint met roségoud. Voor een stijl die zowel klassiek als modern is, kom je bij platina terecht: een zuiver edelmetaal dat tegen een stootje kan én hypoallergeen is. Wil je juist een wat stoerdere en unieke stijl? Ga dan voor keramiek, of kies voor een combinatie van materialen.

Betekenis toevoegen

Een ring krijgt pas echt persoonlijkheid met de keuze van de steen. Edelstenen hebben een symboliserende betekenis: zo staat een robijn symbool voor het hart, smaragd voor onvoorwaardelijke liefde, een diamant voor eeuwige liefde en duidt aquamarijn op een gelukkig huwelijk. Extra betekenis kun je aan je ring geven door je ring te laten graveren. Je kunt gaan voor de standaard namen en trouwdatum, maar ook een korte inscriptie of symbool die iets voor jullie beide betekent. Het is zelfs mogelijk om je vingerafdruk op je trouwring of de hartslag van je partner in de ring te laten zetten.

Ontmoet Tineke

Wil je wat hulp bij het uitzoeken van een trouw- of verlovingsring? Of wil je jouw droomsieraad graag werkelijkheid laten worden door een goudsmid met alle aandacht voor jouw wensen? Je kunt dan bij Tineke en haar team van Uni10 terecht om een geheel persoonlijk en uniek sieraad te laten ontwerpen en smeden, dat je je hele leven met je meedraagt.

Deel dit bericht