Gratis verzending boven €100,-
Sieraden-voor-mannen-UNI10 - juwelier Enschede

Sieraden voor mannen: laat je inspireren door het verleden!

Op zoek naar unieke sieraden voor mannen? Laat je inspireren door trends van vroeger: van manchetknoop tot horloge.

Sieraden voor mannen lijken misschien een moderne trend te zijn. Maar niets is minder waar. Op het gebied van sieraden voor mannen is er veel meer mogelijk dan slechts een horloge. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan manchetknopen of dasspelden. En wist je dat mannen vroeger zelfs parels in hun oren droegen? Laat je hieronder inspireren door de trends van vroeger en nu voor een echt uniek sieraad.

Machtssymbool

Tegenwoordig houden mannen het meestal simpel met robuuste materialen en eenvoudige ontwerpen. Maar vroeger werden sieraden voor mannen volop gedecoreerd met edelstenen, gouden en zilveren details. In de oudheid waren sieraden bedoeld als machtssymbool en werd het lichaam versierd met allerlei juwelen om zoveel mogelijk op te vallen en met hun rijkdom en aanzien te pronken.

Praktische functie

Het grote verschil tussen sieraden voor mannen en vrouwen is dat mannensieraden vaak ook praktisch zijn. Zo hadden zegelringen vaak een dubbele functie: naast sieraad werden ze gebruikt om brieven met een afdruk van de zegel te sluiten. Ook de gesp op de schoenen werd voorzien van zilver en de knopen op kleding hadden verschillende afbeeldingen en versieringen. Naast manchetknopen werden vroeger ook veel dasspelden gedragen.

Zelfexpressie

Nu dragen we vooral sieraden ter decoratie, maar ook als zelfexpressie. Dit is eigenlijk niet anders dan vroeger, toen sieraden werden gebruikt om aan te geven bij welke groep je hoort en je identiteit aan te duiden. De Egyptenaren droegen veel goud om hun status te laten zien, terwijl een metalen zegelring met daarop het familiewapen afgebeeld bij Romeinse mannen populair was, Daarnaast droegen hoge edelmannen vroeger oorbellen gemaakt van parels, terwijl zeelieden creolen droegen.

Populaire mannensieraden

De laatste jaren zijn sieraden voor mannen weer in opkomst. Zo zie je steeds meer mannen die meerdere ringen, armbanden of kettingen dragen. Populaire opties zijn bijvoorbeeld schakelkettingen, kettingen met een metalen plaatje of kruis en armbanden van leer en mentaal. Ook dragen mannen tegenwoordig vaker ringen van staal, robuuste zegelringen of oude gouden ringen. Bij sieraden voor mannen worden doorgaans grovere materialen en donkere kleuren gebruikt. Edelstenen worden meestal achterwege gehouden, behalve bij zegelringen of manchetknopen. Deze worden veelal gedecoreerd met diamant, robijn of saffier.

Tijdloze trends

Voor een modern sieraad met klassieke uitstraling zijn manchetknopen en dasspelden ideaal. Je kunt deze accenten aan elke outfit aanbrengen voor een elegant tintje. Ook kan er gespeeld worden met de vorm voor een extra unieke uitstraling. Het populairste sieraad voor een man blijft echter een horloge. Een polshorloge is zowel praktisch als een stijlvolle statement-accessoire. Maar ook het klassieke zakhorloge is weer terug van weggeweest en daarmee een tijdloze trend.

Bijzonder geschenk

Wil je een speciale man in jouw leven een extra bijzonder geschenk geven? Personaliseer het sieraad dan door hier een persoonlijke boodschap aan toe te voegen. Zo kun je een zegelring, manchetknoop, ketting met gravureplaatje of zelfs de achterkant van een horloge laten graveren met een naam, datum, vingerafdruk of speciaal teken. Of je nu een bestaand model wilt gebruiken of oud metaal wilt laten omsmelten: Tineke en het team van Uni10 helpen je om het sieraad geheel aan te passen naar jouw wensen of die van de ontvanger. We denken graag met je mee!

Deel dit bericht